"Mucha gente pequeña, en lugares pequeños haciendo cosas pequeñas, puede canviar el mundo"

dissabte, 12 d’abril del 2014

Seny i sentiment

Hola!!!
Ja sé que fa molt que no escric, però és que no trobava el moment. Avui per fi us porto algunes ressenyes de llibre que he estat llegint durant aquest temps.
Comencem amb Seny i sentiment, doncs.
Resulta que ja fa un temps una amiga meva em va deixar aquest llibre, després de saber com m'havia fascinat Emma, de la mateixa autora. A ella i a la seva mare els encanten els llibres de la Jane Austen i a mi, de moment, amb els dos que porto llegits, també.

Llibre: Seny i sentiment
Autora: Jane Austen
Tradució: Xavier Pàmies
Any de la primera edició: 1811
Idioma original: Anglès
Editorial: La Magrana
Sinopsis:
Seny i sentiment és la història de dues germanes de temperaments totalment oposats, que viuen en un poblet d’Anglaterra a finals del segle XVIII. Elinor, tranquil•la i pacient, és el paradigma de la prudència i l’autocontrol, i la seva germana petita, Marianne, és molt emocional, impulsiva i sensible. Tot i ser tan diferents, comparteixen les mateixes penes amoroses: totes dues perden l’afecte dels seus pretendents. Elinor desitja un home que es compromet amb una altra, i Marianne perd el cor per un pocavergonya que la deixa plantada.
Opinió personal:
M'ha encantat!
És una mica diferent d'Emma, ja que aquesta història es narra d'una manera força diferent, més lleugera.
M'ha costat menys de llegir que Emma i crec que és degut al fet de què l'he llegit en català(l'altre l'havia llegit en castellà, que em costa més) i que el llenguatge usat no és tan estrany per mi.
Pel que fa a la historia m'ha semblat super xula! No l'he pogut deixar ni un moment, ja que no hi havia ni un moment de descans.
M'encanta llegir els events socials de l'època i, encara que a vegades em perdes una mica, m'han enganxat moltíssim tots aquests embolics amorosos.
És un llibre preciós, el recomano moltíssim!


2 comentaris:

  1. Hola! Sóc la Nel·la, de "Por qué no puedo vivir de los sueños". Felicitats per la ressenya!

    ResponElimina