"Mucha gente pequeña, en lugares pequeños haciendo cosas pequeñas, puede canviar el mundo"

dissabte, 28 de juny del 2014

El diari groc de la Carlota

Eiii!!!
Avui us vull parlar d'un llibre que he llegit fa poc i que he trobat molt interessant.
Es tracta del Diari groc de la Carlota, que és el que tracta el tema de les drogues. Jo ja havia llegit El diari lila de la Carlota(sobre la discriminació masclista) i El diari vermell de la Carlota(sobre el sexe), i quan vaig veure aquest a la biblioteca el vaig agafar ja sense pensar.
Els altres dos ja m'havien encantat, ja que són llibre super interessants que a més a més de fer-te gaudir de la història de la vida de la Carlota, la protagonista, també t'ensenya moltíssimes coses, per tant, estava segura que aquest també m'encantaria, i així ha sigut.

Llibre: El diari groc de la Carlota
Autora: Gemma Lienas
Any: 2010
Idioma original: Català
Editorial: Empúries
Sinopsis:
"De porros, en aquesta cas, no en vull ni sentir parlar".
Aquesta és la resposta que dóna, a la Carlota i en Marc, el seu pare quan li fan una pregunta a propòsit de les drogues. Però, aleshores, ¿com podrà decidir en Marc si fuma porros o no a la festa on l'han convidat?
La Carlota, determinada a aconseguir-ne tanta informació com pugui, escriu aquest nou diari que tens a les mans. A partir de testimonis que va recollint i de les explicacions que rep del seu entorn més immediat i, sobretot, d'un metge del seu club de futbol preferit, la Carlota s'endinsarà en el complex món de les drogues, convençuda, com sempre, que només quan disposes de tota la informació pots realment decidir.
El diari groc de la Carlota no és ben bé ni una novel·la ni un diari, sinó un llibre a cavall entre la ficció i la no-ficció que mira de respondre una sèrie d'interrogants: ¿Quins tipus de drogues hi ha?¿Què és l'addicció?¿¿I la síndrome d'abstinència?Opinió personal:
És genial!
L'he trobat super interessant. M'ha ensenyat moltíssimes coses sobre les drogues, des de falses creences fins a resultats fatídics del seu consum, però tot explicat d'una manera molt fàcil d'entendre, sense que sembles un fullet de prevenció de la Generalitat.
A més a més el llibre també t'explica la història de la Carlota enamorada d'un noi de la seva classe i les peripècies que viu en Marc, el germà petit de la Carlota, mentre decideix que en pensa de les drogues.
Tot plegat m'ha encantat, trobo que és un llibre que ens haurien de fer llegir, en lloc de les xorrades que ens fan llegir de lectures obligatòries a escoles i instituts, ja que amb llibres com els diferents Diaris de la Carlota a part de llegir aprens coses que a la vida et serveixen de veritat.


1 comentari:

  1. "Tot plegat m'ha encantat, trobo que és un llibre que ens haurien de fer llegir, en lloc de les xorrades que ens fan llegir de lectures obligatòries a escoles i instituts, ja que amb llibres com els diferents Diaris de la Carlota a part de llegir aprens coses que a la vida et serveixen de veritat." M'has pres les paraules de la boca.

    ResponElimina