"Mucha gente pequeña, en lugares pequeños haciendo cosas pequeñas, puede canviar el mundo"

diumenge, 15 de setembre de 2013

Rebeldes

Bon dia!
Aquest matí m'he acavat el llibre de Rebeldes, que haure de llegir aquest any a classe de castellà i que, tot i ser lectura obligatoria, és un llibre fantàstic.
El considero el millor llibre que he llegit mai!
Aquest llibre també me'l a deixat la Joana.
La sinopsi està en castellà perquè el llibre le llegit en aquest idioma.
Libro: Rebeldes
Autora: Susan E. Hinton
Traducion al español: Miguel Martínez-Lage
Año: 1967(primera edicion, en ingles)
Idioma original: Ingles
Editorial: Alfaguara
Sinopsi:
Una historia emocionante e inolvidable sobre unos chicos de barrio que luchan por salir adelante. Una novela tan impactante hoy como cuando se publicó por primera vez hace cuarenta años.

Nadie dijo que la vida fuera fácil. pero Ponyboy está bastante seguro de que tiene las cosas controladas. sabe que puede contar con sus hermanos, darry i Sodapop. y sabe que puede contar con sus amigos, amigos de verdad, que harían cualquier cosa por él, como Johnny y Two-Bit. y en lo que respecta a los socs(una violenta banda de pijos rivales de los greasers, como lo son él mismo y sus amigos) siempre están dispuestos a armar broncas. pero una noche alguien lleva todo esto demasiado lejos y el mundo de Ponyboy da un vuelco inesperado...
Opinion personal: 
Hoy me he acabado y acabo de considerarlo uno de los mejor libros que he leído nunca!
Es un libro emocionante y que narra una historia de amistad muy fuerte. Además hace reflexionar mucho sobre las diferencias que el dinero causan.
Lo recomiendo muchísimo y creo que es uno de esos libros que todo el mundo debería leer al menos una vez en la vida.
Otras opiniones:
Lia:
ATENCIÓ!SPOLIERS!
Es el llibre que trenca amb tots els llibres que ens fan llegir a l'escola. Està clar que els profes volen que en treiem la "moraleja" d'aquest llibre, pero es diferent a la resta de llibres obligatoris. En llibres com "Camps de maduixes", veus de seguida que l'autor mentre l'escrivia pensava:"Aquest llibre sera ideal perqué els joves s'en adonin del perill de les drogues, segur que el posen com a llibres obligatoris als intituts...", en canvi, aquesta dona tenia 17 anys quan va escriure aquest llibre, i dubto que penses:"Segur que els hi faran llegir a les escoles!".

És un llibre una mica dur, pero amb molta calidesa i tendresa alhora. Els personatges están ben descrits i encara que no es d'aquests amb qui et sentis identificat(almenys jo) els hi agafas un carinyo impresionant.

Els personatges que millor em cauen es la Cherry,en Two Bitt,en PonyBoy en Jonny(que crec que el seu nom no s'ecriu aixi) i en Dallas.
En Ponyboy, es l'encantador protegonista i narrador d'aquesta novel.la.Es un maton amant a la lectura, amb bones notes i addicte a les postes de sol.
La Cherry és un "soc" mooolt forta(en sentit mental) i valenta. D'un dia per l'altre passa a ser una "soc" que no s'ha palat mai el genoll a que se li mori el novio en una baralla.
En Jonny sense comentaris: Seria un altre maton bixo raro. Callat,timid i marcat de per vida per una baralla en que de poc el maten.En Dallas seria l'oposat d'en Pony Boy:Agressiu,ignorant i bestia...capaç de petar el cap d'algú amb un martell i l'endemà no recordaro.Pero tot i així, acabas estimant-lo igual o més que a la resta!!!
I en Two Bitt, seria el gracios de la banda.El que sempre s'ho pren tot en coña, fa broma per tot i li encanta riure. És un noi fantastic i l'he adorat.

I el més important d'aquesta novel.la es que ara em miro diferent els nois i noies fumates del meu insti...
Em moro de ganes de veure el llibre en la gran pantalla!!!


Alguna de las portadas en español.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada