"Mucha gente pequeña, en lugares pequeños haciendo cosas pequeñas, puede canviar el mundo"

divendres, 28 de març del 2014

Jo sóc la Malala

Ei! 
Fa un temps, per el meu aniversari, al desembre, els meus avis em van regalar aquest llibre. De seguida vaig voler llegir-lo, ja que em semblava super interessant, però com que tenia molta cosa per llegir (que també em feia molta il·lusió) vaig esperar.
Fa un parell de setmanes, aproximadament, va arribar el moment de llegir-me'l, però com ja he dit a l'entrada anterior, tenia massa feina per fer entrades.
Per fi està aquí la ressenya de "Jo sóc la Malala"!!!
Llibre: Jo sóc la Malala
Autores: Malala Yousafzai i Christina Lamb
Tradució: Joedi Cussà
Any: 2013
Idioma original: Anglès
Editorial: Alianza editorial
Sinopsis:
Quan els talibans van ocupar el poder a la vall de Swat, al Pakistan, una noia va alçar la veu. Malala Yousafzai es va negar a guardar silenci i va lluitar pel dret a l’educació. Dimarts, 9 d’octubre del 2012, quan tenia quinze anys, de poc no en va pagar el preu definitiu. Van disparar-li al cap a boca de canó quan tornava de l’escola amb l’autobús, i gairebé ningú no esperava que sobrevisqués. La recuperació miraculosa que va experimentar, però, l’ha portat a un viatge extraordinari des d’una vall remota al nord del Pakistan fins als auditoris de les Nacions Unides a Nova York. Als setze anys, s’ha convertit en un símbol global de la protesta pacífica i la persona més jove que ha estat mai nominada al Premi Nobel de la Pau. "Jo sóc la Malala" és el relat notable d’una família desplaçada pel terrorisme global, i de la lluita per l’educació de les noies, i d’un pare que, propietari d’una escola, va encaminar i encoratjar la seva filla a escriure i anar a l’escola, i d’uns pares valents que s’estimen apassionadament la seva filla en una societat que privilegia els fills. 
"Jo sóc la Malala" us farà creure en el poder de la veu d’una sola persona per inspirar canvis d’abast mundial.
Opinió personal:
És fantàstic!
La Malala s'ha convertit en la meva ídola, ja que la seva lluita i la del seu pare em semblen admirables.
Aquest llibre m'ha ajudat a veure que el món està molt pitjor del que ens volen fer creure, i que hem de lluitar una mica cadascú, per aconseguir un món millor.
Sé que pot sonar estrany però aquest llibre m'ha fet donar un sentit als meus estudis. Fins ara sempre havia menyspreat el fet d'anar a l'escola, creia que ja sabia prous coses, però aquest llibre m'ha fet veureu d'una altra manera. M'ha fet veure l'educació com una manera de ser millors persones, i també com una gran sort.
Recomano moltíssim aquest llibre, per que a part de denunciar un fet com pot ser la falta d'educació a depèn quins països i per depèn quins col·lectius o la invasió dels talibans al poder Pakistanès, també explica com hi ha gent que s'hi enfronta, buscant un món millor.
El recomano moltíssim a tothom, sobretot si vols consienciar'te una mica més sobre el món on vivim.

6 comentaris:

  1. A mi em va encantar,
    fins hi tot vaig somiar que un dia, anant pel carrer em trobava la Malala, que havia vingut a viure a Catalunya, i ens feiem millors amigues!
    Estrany, oi?

    Haiass

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home estaria bé coneixe-la personalment!
      Trobo que és una noia admirable.

      Elimina
  2. Jo n'he sentit molt a parlar d'aquest llibre, i tothom diu que és preciós!
    M'agradaria llegirme'l, i crec que per Sant Jordi el demanaré.

    Petons <33

    escapefromreality14.blogspot.com.es

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que t'encantara!!!
      Ja diras que t'ha semblat, si al final t'el llegeixes!

      Elimina
  3. uoooo, es genial. gràcies a tu he mogut cel i terra per trobar aquest llibre i m'està encantant. enserio ets la millor. no deixis mai d'escriure

    "per poder seguir els teus somnis, has de començar somiant!"
    Txarango

    ResponElimina